Blog

Empenta de Cultura al nou museu de Banyoles

  |   Novetats

El Punt. L’ajut de 750.000 euros ha de servir per a la nova museografia i el nou magatzem. El Departament de Cultura subvencionarà amb 750.000 euros la redacció i execució de la nova museografia i de les obres del magatzem i aules educatives del nou Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles. Aquesta subvenció es materialitzarà en tres anualitats i contribuirà a fer front a un projecte que en conjunt té un pressupost d’1.153.730 euros, dels quals l’Ajuntament de Banyoles aportarà la quantitat restant.

El projecte de reforma i ampliació del Museu Arqueològic ha de permetre completar el projecte museològic i dotar el museu d’un edifici adjacent de nova planta amb soterrani per fer-hi un magatzem i un espai per als serveis educatius, així com d’una nova museografia.

L’equip Birulés, Cabré, Romans, Arquitectes està redactant la proposta definitiva de projecte bàsic i executiu per a la reforma i ampliació del museu, després que la proposta Omeia que van presentar guanyés el concurs públic.

El museu de la capital del Pla de l’Estany disposa d’una de les col·leccions més completes i transversals del país i és un referent internacional en la seva modalitat. Entre els seus fons, hi ha la major col·lecció europea de cranis de felins de dents de sabre, restes del gènere Homo i del primer Homo sapiens coneguts a Catalunya –cronologies de 200.000 i 20.000 anys respectivament–, i, entre altres peces, de l’arc de fusta neolític més antic d’Europa –7.000 anys–, la qual cosa, una vegada actualitzada la seva museografia, el convertirà en un museu de visita obligada sobretot per a experts.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha valorat de forma positiva l’aportació aprovada en la reunió d’ahir del govern de la Generalitat. “La subvenció confirma el suport i la implicació del govern del país en una de les intervencions arquitectòniques més importants d’aquest mandat a la nostra ciutat i que ens permetrà completar definitivament la reforma del Museu Arqueològic”, ha afirmat Noguer.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies