Blog

Els Museus Dalí sumen un 4% més de visitants el 2019

  |   Novetats

Diari de Girona. Superen el milió de visites tot i haver unificat les entrades per al Teatre-Museu i l’Espai Dalí Joies.

Els tres Museus Dalí van rebre l’any passat un 3,98% més de visites que l’any anterior, superant de nou el milió de visitants. Així, si durant el 2018 el Teatre-Museu Dalí de Figueres, el castell Gala Dalí de Púbol i la casa de Portlligat van sumar 1.019.766 visitants, el 2019 van arribar a 1.060.364.

La Fundació Gala Dalí valora positivament les dades, perquè assenyalen que l’increment de visites «confirma l’encert de les mesures preses», com l’ampliació de l’oferta d’entrades en línia a tot el ventall horari i la venda a través d’una plataforma de tiqueting que permet arribar a mercats com ara l’asiàtic, «que té unes dinàmiques pròpies de compra d’entrades i de mètodes de pagament».

Per equipaments, com és habitual, el que acumula més visites és el Teatre-Museu Dalí de Figueres, que va tancar l’any amb un 3,91% més de visitants que l’anterior (de 788.728 el 2018 a 819.542 el 2019).

Cal tenir en compte que, fins al 2018, la Fundació Gala Dalí comptabilitzava per separat les entrades del Teatre-Museu i les de l’Espai Dalí Joies, dos centres que conjuntament van registrar 1,1 milions de visitants el 2018. A partir del 2019, però, l’espai Dalí Joies ha deixat de considerar-se un ens independent perquè ja no disposa de taquilla específica i s’han integrat a les del Teatre-Museu.

Dels 819.542 visitants que va rebre el museu figuerenc, 63.000 van ser amb les entrades gratuïtes que es faciliten a menors de 8 anys, als escolars de Figueres, Cadaqués i la Pera, als centres d’atenció a persones amb necessitats especials i als centres de formació per a persones en risc d’exclusió, entre d’altres.

Pel que fa al perfil dels visitants del Teatre-Museu, s’ha recuperat el visitant francès i han augmentat les visites provinents de turistes italians, nord-americans, holandesos, alemanys, japonesos i coreans. En canvi, ha disminuït lleugerament el visitant català i el rus, que ha crescut «significament» a Púbol, assenyala la Fundació.

El castell del Baix Empordà, que va obrir les portes el 15 de març i les va tancar el passat 6 de gener, ha acabat la temporada 2019 amb 83.902 usuaris. Es tracta d’un 6,73% més que l’any anterior.

Pel que fa a la Casa Salvador Dalí de Portlligat, ha augmentat un 2,94% les visites respecte al 2018, fins a arribar a les 156.920. La casa del cap de Creus es va obrir el 12 de febrer i es va tancar el dia de Reis.

Internacionalització

La Fundació Dalí ha seguit apostant durant el 2019 per exposicions temporals pròpies i d’altres coorganitzades, que han contribuït a internacionalitzar l’obra de l’artista empordanès. És el cas de Dalí. Une histoire de la peinture celebrada a Mònaco, que va rebre 80.000 visitants, o de la mostra Dalí Atómico coorganitzada amb la Fundació La Caixa va rebre més de 49.000 persones a Saragossa.

Pel que fa als Museus Dalí, a Figueres s’han pogut veure dues mostres durant l’any passat: Salvador Dalí. Robert Whitaker, 1967-1972 i Dalí-Rafael, Un somieig prolongat. Així mateix, la Fundació ha posat en relleu l’obra Galarina coincidint, aquest 2020, amb els 500 anys de la mort de Rafael Sanzio.

 Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies