Blog

Imatges de la novena edició del Girona 10. Mercats a l'aire lliure com ara a la plaça independència i la plaça catalunya, ofertes en  restaurants del centre, ambients de gent...

Girona 10 tanca la 9a edició amb “satisfacció” i amb la mirada posada en els 10 anys

  |   Novetats

El Punt. L’Associació d’Hostaleria de Girona calcula en un 85% l’ocupació hotelera de dissabte a la nit. Valora que la iniciativa ha complert els objectius inicials.

“Després d’uns dies tan complicats com aquests, la gent necessita sortir.” Ho destacava el president de l’Associació d’Hostaleria de Girona, Josep Carreras, en una primera valoració de la novena edició del Girona 10, una iniciativa de promoció turística de la ciutat que el 2011 va posar en marxa l’associació perquè servís d’aparador de tota l’oferta gastronòmica, cultural i patrimonial en un mes de gener tradicionalment “molt complicat” per al sector. Carreras va calcular en un 85% d’ocupació hotelera la que hi va haver dissabte a la nit; un percentatge que era el que des de l’associació es preveia després de la llevantada Glòria i els seus efectes a la ciutat. “Sempre que hi ha alguna inclemència meteorològica afecta; el nostre sector és molt sensible”, reconeixia Josep Carreras, mostrant-se, però, satisfet de com s’ha desenvolupat la novena edició i de l’“esforç de molta gent per tirar-ho endavant”.

La Plaça, l’epicentre

La plaça Catalunya ha estat l’epicentre visible d’aquest Girona 10 amb la Fira Gastronòmica , que ha inclòs parades i tallers, després que des de fa dues edicions ja no hi ha els tastets al Mercat del Lleó. Carreras destacava que cada any s’afegeixen entitats i associacions i també d’altres que se’n desvinculen. “La fira a la plaça Catalunya és la porta d’entrada de l’Eixample al Barri Vell i el recordatori a la gent que hi ha el Girona 10”, assenyalava Carreras.

Retrospectiva

Des de l’Associació d’Hostaleria de Girona es feia també un balanç, en retrospectiva, de què ha significat Girona 10 en aquests anys de recorregut. El seu president, Josep Carreras, explicava que s’han aconseguit els objectius inicials: “Ha estat un aparador molt important” i també com a incentiu per al sector. “Ens hem situat i hem de continuar així”, recordava Carreras. Des de l’Associació d’Hostaleria de Girona es va destacar el punt de trobada què ha significat el Girona 10 en aquests anys i també com a eina per donar a conèixer establiments de la restauració i fidelitzar nous clients.

Esdeveniment al març

El president de l’Associació d’Hostaleria de Girona, Josep Carreras, va avançar que aviat presentaran un nou esdeveniment, “de primavera per a la ciutat de cara al març”. Es tracta d’“un concepte molt diferent del de Girona 10”, matisa. En aquest sentit va dir que s’hi està treballant des de l’associació. Carreras hi va afegir que el pes de l’oferta gastronòmica serà menor.

“L’any vinent serà decisiu”

El desè aniversari serà important, destaca el president de l’Associació d’Hostaleria de Girona, Josep Carreras:” Serà un Girona 10 de 10, és la xifra que moltes altres propostes no han aconseguit i ens hem de replantejar moltes coses, sobre com fer-lo encara més atractiu”. Sobre aquests canvis de format o de la idea de substituir-lo per un nou projecte, Josep Carreras recorda que primer cal fer balanç d’aquesta edició, i també “asseure’s” i valorar si es mantenen “més o menys les complicitats”. El president de l’Associació d’Hostaleria de Girona recorda que la iniciativa és possible amb la col·laboració de moltes entitats i sectors, com ara el comerç, o el suport institucional de l’Ajuntament. Carreras dona valor al Girona 10 com “la suma de molts factors”

 Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies