Blog

Els empresaris industrials preveuen que la inversió creixi un 13,4% el 2018

  |   Novetats

Diari de Girona. Els resultats de l’Enquesta d’inversió industrial de primavera del 2018 preveuen un augment interanual de la inversió industrial a Catalunya per a aquest any del 13,4%. És un creixement superior a l’obtingut en la primera estimació del 2018 (a partir de l’enquesta que es va fer la tardor del 2017), quan els empresaris industrials catalans pronosticaven un increment del 5,8% interanual.

D’altra banda, l’informe proporciona també els resultats definitius de la inversió feta a Catalunya l’any 2017, que es va incrementar un 12% en relació a l’any anterior. Destaca, en aquest sentit, l’increment interanual «intens» de les pimes, del 21,7%, en comparació amb el de les grans empreses que, al contrari, va davallar un 0,1%.

Pel que fa al 2018, la previsió és favorable en ambdós tipus d’empresa. Els empresaris de les pimes pronostiquen incrementar la inversió un 15,8% respecte del 2017 i els de les grans empreses, un 10,3%.Per sectors d’activitat industrial l’enquesta posa de manifest la confiança dels empresaris en què la inversió creixi aquest any a energia i aigua (+47%), béns d’equipament (+30,4%), béns de consum durador (+19,6%) i automòbil (+10,4%). A la resta de sectors es preveu una davallada, més intensa a la indústria manufacturera de productes alimentaris, begudes i tabac (-15%), i seguida dels sectors dels béns intermedis (-4,2%) i dels béns de consum no durador (-2,3%).

Creixen els béns d’equipament

Pel que fa als resultats definitius del 2017, la inversió industrial va augmentar en tots els sectors respecte del 2016, amb un creixement destacat en la indústria de béns d’equipament (+45,9%), dels béns intermedis (+18,6%) i de la indústria manufacturera de productes alimentaris, begudes i tabac (+17%).Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies