Blog

escrivá

Els contractes indefinits tripliquen els temporals al maig

  |   Novetats

Ara. El mercat laboral continua prosperant, o com a mínim així ho sosté el ministre de la Seguretat Social, José Luis Escrivá, que ahir va avançar que el mes de maig acabarà amb 37.000 afiliats més (en termes desestacionalitzats). D’aquesta manera, el nombre de cotitzants continuarà per sobre dels 20 milions, una xifra que es va superar per primer cop l’abril passat. Durant la roda de premsa, Escrivá va reiterar que el mercat laboral està “aguantant” les conseqüències econòmiques de la guerra a Ucraïna, així com l’increment dels preus.

Amb aquest últim augment, la Seguretat Social ha registrat des que va començar l’any 200.000 llocs de treball nous. De fet, Escrivá va sostenir que el ritme de contractació es mantindrà els pròxims mesos, i més tenint en compte que comença la temporada d’estiu. Del total de llocs de treball nous, la gran majoria estan vinculats a un contracte indefinit. Aquest canvi de paradigma (fins ara la majoria de contractes eren temporals) està marcat per l’entrada en vigor de la reforma laboral del govern espanyol. A tall d’exemple: respecte a l’última set mana de desembre, just abans de l’aprovació de la reforma laboral, hi ha 786.000 indefinits més i 295.000 fixos discontinus més. Amb tot, només al maig els contractes indefinits han suposat el 78% del total, mentre que els temporals han sigut el 22%. En comparació amb anys anteriors, on més cau el contracte temporal és entre els joves de 16 i 29 anys, un dels col·lectius més precaris. Sectors com la informàtica o l’administració registren una millor evolució.

 

 

 

 

 

 Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies