Blog

El turisme hoteler cau un 87,4% a les comarques de Girona el mes de novembre

  |   Novetats

Diari de Girona. La davallada, producte de la COVID, ha sigut del 88,1% a Catalunya i ha afectat sobretot el turisme estranger.

El nombre de viatgers als hotels de Catalunya durant el mes de novembre va caure un 88,1% respecte al mateix període de l’exercici anterior, fins als 143.221 turistes. A Girona, l’arribada de turistes es va reduir un 87,4%, fins als 20.923, en un descens superat només pel de Barcelona, on va caure un 88,9% en el nombre de visitants, i en va sumar al novembre 100.066. A Tarragona, amb un descens interanual del 85%,van arribar-hi 13.451 turistes. A Lleida, el nombre de visitants durant el novembre va ser de 8.781, un 80,4% menys respecte a l’exercici anterior

Segons la Conjuntura Turística Hotelera, publicada ahir per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la davallada es deu al descens del turisme internacional, que durant el mes de novembre es va reduir un 95,7% al territori. Pel que fa al nombre de pernoctacions, a Catalunya se’n van registrar 277.608, un 89,3% menys en comparació amb el novembre de l’any passat. Segons les últimes dades, l’ocupació als establiments hotelers de Catalunya va ser del 12,3%, un percentatge inferior a la mitjana espanyola (15,7%).

Malgrat la forta caiguda, Catalunya es manté com la quarta comunitat més visitada de tot l’Estat, amb un total de 2,59 milions de pernoctacions (un 9,8% sobre el total a Espanya). Únicament la superen les Illes Canàries (amb una quota del 27%), Madrid (14,3%) i Andalusia (11,3%).

La caiguda del turisme ha sigut generalitzada a tot Espanya. Durant el mes de novembre van arribar a Espanya un total d’1,18 milions de turistes, un 82,5% menys respecte al mateix mes de l’any passat, també a causa de la davallada del turisme estranger.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies