Blog

imatge 1

El sector turístic gironí reclama a Torra claredat

  |   Novetats

El Punt. Els empresaris consideren que la política comunicativa del govern els està perjudicant i demanen ajudes.

La Taula Gironina de Turisme (TGT) va criticar ahir el govern per la seva política “erràtica i plena de missatges confusos” en relació amb la Covid-19, a conseqüència de la qual –en opinió de la taula– ha desorientat els mercats turístics estrangers, segons l’ACN.

La TGT, que agrupa les principals associacions d’aquest sector de la demarcació, va assegurar en un comunicat, titulat Per la supervivència del sector turístic de les comarques gironines, que se senten desprotegits per l’administració catalana i que les recomanacions de no viatjar a Catalunya que han fet alguns països europeus representen “una estocada” per a ells.

El president

“Considerem –es diu al document– que des de la presidència del govern hi ha hagut una falta de sensibilitat cap al sector turístic català i gironí.” I hi afegeix: “La política comunicativa del govern ha estat erràtica i plena de missatges confusos i contradictoris, que els mercats internacionals no han entès correctament.”

Davant d’aquesta situació, els empresaris gironins reclamen al govern de Torra, d’una banda, que emeti missatges clars i, de l’altra, que s’anul·li temporalment la taxa turística. També fan peticions al govern estatal: que els rebaixi l’IVA, faci campanyes de turisme interior i atorgui ajudes directes. D’altra banda, consideren que caldria reactivar els ERTO en les mateixes condicions que en l’estat d’alarma.

El pes econòmic

En el document, la taula recorda que el turisme és “un dels sectors amb més pes dins l’economia de Catalunya i de Girona”, que està format sobretot per empreses familiars i petites i mitjanes, que representa un 12% del PIB català i que genera un 14% de l’ocupació del país. Aquests percentatges –van assegurar– a les comarques gironines són fins i tot superiors. “Això demostra que el sector és un puntal per al nostre territori, que ja va ser clau per a la sortida de la crisi immobiliària del 2008”, recull el manifest.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies