Blog

El sector logístic representa gairebé el 14% del PIB català

  |   Novetats
El Punt. L’Institut Cerdà, per encàrrec de l’empresa pública de la Generalitat Cimalsa, va presentar la 14a edició de l’Observatori de la logística. De l’estudi es desprèn la importància del sector en l’economia catalana, jperquè representa el 13,8% del PIB. A més, el sector logístic ocupa, només de forma directa, més de 120.000 persones.Respecte de les dades de l’edició anterior, l’estudi constata un increment d’una dècima en el pes del sector. En termes quantitatius, el valor afegit brut (VAB) ha augmentat del 5,5% respecte de l’any passat i s’ha situat en 27.000 milions d’euros.

En la roda de premsa de presentació de l’estudi, el president de Cimalsa, Enric Ticó, va afirmar que les xifres del sector demostren que la logística és “la locomotora que estira el nostre país”. Tot i això, Ticó va advertir també que la formació que es dona a Catalunya en l’àmbit de la logística no s’adequa als perfils de professionals que busquen les empreses emergents del sector. En aquest sentit, va avisar que només el 3% de la formació que s’ofereix s’hi adequa.

De fet, l’observatori mostra l’augment de la importància de les empreses emergents del sector. En aquesta edició de l’estudi han identificat fins a 258 empreses emergents, xifra molt superior a la vuitantena de l’edició anterior. Segons l’observatori, aquestes empreses generen més de 3.500 llocs de treball altament qualificats, el que representa, de mitjana, una quinzena de treballadors per empresa.

 

 

 Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies