Blog

El sector econòmic mira a fora per fer endreça en el turisme

  |   Novetats

El Punt. Barcelona Global organitza un congrés per aportar idees per ordenar el sector. Amsterdam, un referent a analitzar.

En un moment en què Barcelona discuteix acaloradament amb si mateixa sobre les bondats, però també sobre els efectes negatius, d’aquesta activitat sobre el conjunt de la ciutat, una nova iniciativa pretén aportar més combustible al debat. L’entitat Barcelona Global, un lobby que agrupa els sectors econòmics i les forces vives que volen reforçar la projecció exterior de l’urbs, ha organitzat per al 21 de març un congrés internacional del qual volen sortir propostes concretes per millorar la gestió d’un sector que, convé recalcar-ho, representa el 15% del PIB local. “Volem aportar solucions que es puguin aplicar. No volem fer una carta als Reis” resumia ahir el vicepresident de l’entitat, Pau Guardans, durant la presentació d’aquesta primera edició del Barcelona Global Summit. Innovation in Urban Tourism.

Una de les peculiaritats d’aquesta cimera, és que analitzarà quin enfocament, i quines respostes, han donat altres grans capitals internacionals que també han hagut d’endreçar la seva activitat turística. Concretament, s’estudiaran els casos de Nova York –a partir d’experiències com per exemple l’ordenació que va aplicar a la zona de Times Square– Ciutat del Cap, Miami o Amsterdam. Pel president de Barcelona Global, Gonzalo Rodés, aquesta última pot ser un mirall interessant per a la capital catalana, ja que es tracta d’una ciutat que ha sabut traçar una oferta turística molt potent a partir dels seus actius culturals. Amb tots aquests referents geogràfics al cap, el congrés debatrà com Barcelona pot descentralitzar els seus atractius turístics, estratègies per atraure activitats i visitants de més nivell, com fer que la presència de gent de fora tingui un impacte més positiu sobre els autòctons o com millorar la mobilitat d’aquests fluxos.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies