Blog

El president dels càmpings defensa les ampliacions

  |   Novetats

El Punt. El màxim representant de l’associació a Blanes i propietari d’un dels establiments per legalitzar, Josep Ametller, manté que els càmpings van créixer en sòl rústic “amb la complicitat dels ajuntaments”.

El càmping Bella Terra de Blanes ha presentat a la Generalitat un pla especial per regularitzar la seva ampliació situada en sòl agrícola, segons va confirmar ahir el propietari del càmping, Josep Ametller. Aquest pla especial ja s’havia presentat en el POUM anterior, però llavors el pla director urbanístic del sistema costaner no preveia la possibilitat de regularització i no va prosperar, va explicar.

Ametller, que també és president de l’Associació de Càmpings de Blanes, va defensar ahir que es legalitzin les ampliacions situades en sòl agrícola, i es va mostrar “sorprès” per l’oposició que han mostrat “uns polítics que no s’han interessat mai ni pels càmpings ni per la gent que hi treballa”. “Es pensen que només es tracta de moure una tanca, però s’hi han fet moltes inversions”, va afegir-hi Ametller, fent referència a la possible retirada de les ampliacions, defensada per la CUP, Batega, ICV-EUiA i ERC. Ametller va treure importància al fet que s’instal·lessin en sòl agrícola: “Era una pràctica que feia tothom amb la complicitat dels ajuntaments, no només a Blanes.” Ametller va desmentir, com s’ha dit, que els càmpings hagin pagat IBI rústic en les ampliacions: “L’IBI sempre l’hem pagat com a urbà, en tota l’extensió del càmping.” Pel propietari del Bella Terra “ha anat més ràpida l’activitat turística que les lleis, com ha passat en molts llocs”. “Venien turistes, o ampliàvem o passaven de llarg, i hi havia el consentiment no escrit però sí verbal per part dels ajuntaments que ja ho arreglaríem”, va manifestar.

Respecte de la taula de negociació que es va acordar obrir en l’últim ple, Ametller va mostrar-se disposat a negociar “sempre”. “Fins a l’últim moment hem ofert moltes coses que s’han acceptat, però ERC, no”, va dir. De fet, en el pacte per regularitzar l’activitat que havia promogut l’equip de govern hi havia el compromís que els propietaris dels càmpings farien una rotonda i un vial nou a la zona turística. Ametller va dir que en temporada alta el càmping arriba a tenir 90 treballadors, i en temporada baixa, vora 45, i que si els obliguen a retirar l’ampliació es perdran molts llocs “perquè a l’ampliació és on hi ha el restaurant, la piscina i la zona d’animació”.

Per la seva banda, el portaveu d’ERC, Àngel Canosa, va criticar ahir que es portés a ple una proposta que PSC i CiU (socis de govern) sabien que no tenia prou suport i va demanar informació sobre el pla especial que han presentat els càmpings, després que, segons explicava, es va assabentar durant el ple que aquest pla existia. Canosa va defensar que es busqui “una alternativa perquè el poble tingui un retorn més efectiu”, en referència a exigir alguna cosa més als càmpings.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies