Blog

El Marimurtra, epicentre de la botànica europea

  |   Novetats

Diari de Girona. El jardí botànic blanenc acull dues jornades protagonitzades pel prestigiós botànic francès Francis Hallé, a qui s’ha volgut homenatjar.

Blanes es proclama la capital europea de la botànica gràcies a diversos esdeveniments que s’han allotjat aquests passats dies al Jardí Botànic Marimurtra de la ciutat, organitzats per la Fundació Carl Faust amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, l’Associació Arboleda i altres institucions i entitats col·laboradores. El municipi ha acollit així dues intenses jornades protagonitzades per Francis Hallé, un prestigiós botànic francès.

L’objectiu, expliquen des del consistori, ha estat homenatjar Francis Hallé. L’any 1970 Hallé i Roelof Oldeman van escriure la primera publicació sobre l’Arquitectura de les Plantes, un treball que expliquen que «ha contribuït durant les darreres dècades a facilitar la comprensió del creixement i necessitat de conservar les plantes, així com la seva connexió amb els treballs d’arboricultura, molt importants per tenir cura dels arbres en general, i els de les ciutats en particular».

A banda del propi homenatjat, l’acte celebrat aquest passat divendres el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i diversos membres del Patronat de la Fundació Carl Faust, entre ells Josep Maria Camarasa, Cristòfol Jordà, Christopher Witty i Joan Planells. També els van acompanyar la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada; el director del Jardí Botànic Marimurtra, Josep Borrell.

També van participar-hi activament Josep Manel Vázquez i Sergi Perdices en representació de l’Associació Sello Arboleda, que va organitzar tant l’exposició dels cinquanta anys de la publicació com la gira de visites que farà Francis Hallé a diversos jardins, entre ells el Reial Jardí Botànic de Madrid-CSIC. L’acte de divendres es va encetar amb la inauguració de l’exposició commemorativa dels 50 anys d’intensa tasca reconeguda internacionalment, seguida per una conferència a càrrec de Francis Hallé, qui va parlar sobre la intel·ligència de les plantes.

L’exposició inclou panells explicatius que introdueixen la seva biografia i publicacions editorials, aturant-se en alguns dels seus treballs més representatius, com ‘La bassa de dosser’, la pel·lícula ‘Il était une forêt’, i el seu nou projecte ‘Pour la Forêt Primarie’. La resta de panells acompanyen el visitant en l’explicació sobre els fonaments i principis de l’arquitectura de les plantes, així com dels 24 models arboris definits actualment. També conviden a visualitzar algun d’aquests models davant del mateix exemplar ubicat al Jardí Botànic Marimurtra, amb faristols que s’han instal·lat davant els 10 arbres més destacats.

A més a més, entre altres activitats, el dissabte el Jardí Botànic Marimurtra va allotjar un Taller de Dibuix Tècnic d’Arbres que va incloure la conferència ‘L’arquitectura dels arbres’, així com diferents sessions de dibuix tècnic conduïdes pel mateix Francis Hallé.

 Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies