Blog

El Consell del Baix Empordà aposta per ajudar els joves

  |   Novetats
El Punt. Al llarg del 2019 ja ha facilitat la inserció laboral de 85 joves i 167 s’han beneficiat del servei d’assessorament.

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha facilitat la inserció laboral de 85 persones joves durant l’any 2019 per mitjà del programa Referent d’Ocupació Juvenil. A més, 167 joves s’han beneficiat del servei d’assessorament i d’orientació laboral.El conseller de Promoció Econòmica del Consell, Xavier Dilmé, considera que aquest programa “és absolutament prioritari a la comarca i una bona notícia la seva continuïtat”. Segons Dilmé, “el país té uns índexs de desocupació juvenil inacceptables i el Baix Empordà no n’és una excepció”. “Les administracions, sempre al costat de les empreses, hi hem de fer front de forma decidida i aquest és l’objectiu del programa”, diu. Per això, l’àrea de Promoció Econòmica del Consell continuarà oferint al llarg del 2020 el programa de suport i acompanyament personalitzat a les persones joves.

Continuïtat el 2020

L’any 2020, els joves de 16 a 29 anys del Baix Empordà podran continuar gaudint del servei d’orientació laboral personalitzat, després que el Servei d’Ocupació de Catalunya ha aprovat la continuïtat del programa Referent d’Ocupació Juvenil, coincidint amb els resultats positius que ha registrat el Consell Comarcal del Baix Empordà amb el programa.

En aquest sentit, al llarg del 2019 l’àrea de Promoció Econòmica ha afavorit la inserció del 51% del total de les persones joves ateses pel programa Referent d’Ocupació Juvenil. Aquest és un programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu. A més, en el transcurs del curs s’han registrat 232 tutories individuals per un total de 167 joves de la comarca, que han pogut beneficiar-se d’un servei d’assessorament i orientació laboral personalitzat. En el marc del programa, també s’han ofert tallers en centres d’educació secundària (25) i tallers en espais joves (11).

L’objectiu del programa se centra a proporcionar als joves un acompanyament personalitzat basat en l’assessorament i l’orientació laboral que faciliti als usuaris conèixer l’oferta de treball de la comarca, aprendre a definir el seu perfil professional, orientar-se cap a altres programes d’inserció i, en alguns casos, el retorn al sistema educatiu.

El consell disposa ara mateix d’una tècnica d’ocupació que s’encarrega d’articular el programa a la comarca i treballa en xarxa amb tots els agents de la zona.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies