Blog

El 31% dels habitatges venuts són comprats per estrangers

  |   Novetats

Diari de Girona. La venda de propietats creix un 16,9% a les comarques gironines durant el 2016, sis punts menys que a Catalunya, segons un estudi del BBVA.

El mercat immobiliari a Catalunya ha evolucionat per sobre de la mitjana espanyola el 2016 i Barcelona lidera la recuperació, segons l’informe Situació Immobiliària de BBVA Research. Pel que fa a la demanda residencial, la venda d’habitatges va créixer un 23,0% el 2016, per sobre de la mitjana espanyola, que va ser d’un 13,9%. Barcelona és la demarcació catalana que creix a major ritme, amb un 25,3%. La segueixen Lleida, amb un 21,7%; Tarragona, amb un 18,1%; i, finalment, Girona, amb un 16,9%. La demanda per part d’estrangers suposa un 15,8% del total de vendes i creix un 16% respecte l’any anterior. D’aquests habitatges comprats per estrangers, destaca la província de Girona, on va suposar un 31% respecte del total de vendes.

Quant a l’activitat constructora, a Catalunya els visats van créixer un 39,7% enfront d’un 28,9% a Espanya. Concretament, a Barcelona van augmentar un 44,8%; a Girona, un 30,9%; i a Tarragona, un 19,5%. En canvi, a Lleida van decréixer un 7,1%.

Un altre punt important ha estat el creixement per segon any consecutiu del preu de l’habitatge. Aquest increment és d’un 4,6% de mitjana anual a Catalunya, per sobre de l’1,9% de mitjana a Espanya. Per províncies, a Barcelona va augmentar un 6,2%; a Girona, un 1,0%; a Lleida, un 0,7%; i a Tarragona, un 0,3%.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies