Blog

El 27% dels autònoms sol·liciten cessar l’activitat

  |   Novetats

El Periódico. Més d’un de cada quatre treballadors autònoms han sol·lici- tat en les últimes tres setmanes la prestació especial per cessament d’activitat habilitada pel Govern per cobrir els afectats per la crisi del coronavirus. Així, gairebé 900.000 treballadors per compte propi, dels poc més de 3,2 milions en actiu, han demanat a la seva mútua asseguradora el reconeixement d’aquesta prestació, tal com va fer públic aquest dimecres el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions. No obstant, el departament dirigit per José Luis Escrivá no disposa actualment del nombre de sol·licituds aprovades i concedides per aquestes mútues col·laboradores.

La prestació per cessament d’activitat és un pagament pel qual cotitzen mensualment de manera obligatòria els treballadors per compte propi i que fins al moment gairebé no ha sigut utilitzat pel col·lectiu. El seu cobrament depèn de l’autorització de les mútues col·laboradores, que cada any reben fons públics en funció de les estimacions del nombre de prestacions que han d’abonar. Fins ara les principals associacions d’autònoms han denunciat l’opacitat dels criteris perquè una prestació d’aquest tipus sigui aprovada o denegada, així com les traves burocràtiques i els dèficits d’informació. En aquest sentit, el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions està recollint informació sobre el nombre de prestacions concedides i fonts consultades afirmen que la setmana que ve es podran oferir dades sobre això.

El reial decret aprovat per l’Executiu el 18 de març estableix que un treballador autò nom que hagi hagut de tancar obligatòriament per decisió directa del Govern o que hagi vist disminuïda la seva facturació el 75% l’últim mes respecte al semestre precedent pot demanar l’ajuda.

QUANTIA / La quantia d’aquesta ajuda és el 70% de la base reguladora per la qual estigués cotitzant l’autònom. És a dir, per a un afiliat al RETA que estigués cotitzant per la base mínima (gairebé nou de cada 10 autò noms ho fan), la prestació per cessament d’activitat seria de 660,8 euros mensuals. I, excepcionalment, és compatible amb qualsevol altra de la Seguretat Social. HAquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies