Blog

Coca-Cola xifra en 872 milions el seu impacte a Catalunya

  |   Novetats
El Punt. La companyia indica que la seva activitat en territori català suposa un 0,4% del PIB i que genera 14.930 llocs de treball.Coca-Cola estima en 872 milions d’euros l’impacte de la seva activitat a Catalunya, on genera unes 14.930 ocupacions, sumant l’impacte laboral de tot tipus generat per l’empresa. Així ho calcula la companyia en el seu informe de sostenibilitat del 2020, que va presentar ahir a Barcelona la directora de sostenibilitat de Coca-Cola Europacific Partners Iberia, Carmen Gómez-Acebo. En concret, Coca-Cola calcula que la seva activitat a Catalunya suposa un 0,4% del PIB i que en el conjunt de l’Estat espanyol les seves activitats aporten 5.860 milions d’euros, un 0,5% del PIB.

Dels 872 milions d’euros, uns 64 milions corresponen al valor afegit directe i 808 milions més estan vinculats a la producció, la distribució i la venda de les seves begudes a través de clients i proveïdors.

Dels 14.930 llocs de treball generats a Catalunya, un total de 875 són ocupacions directes, corresponents als seus empleats a la fàbrica de Barcelona, al magatzem i a les delegacions comercials, mentre que els 14.050 restants són els que la companyia calcula que genera la seva activitat en el sector de l’hostaleria, l’alimentació i els proveïdors locals

D’altra banda, un projecte en què va treballar l’any passat la planta catalana a Martorelles és en la prova pilot per tenir els taps units a les ampolles de PET 500. “Ha resultat positiva i l’expandirem a la resta del territori de l’Estat i a Europa”, va anunciar Gómez-Acebo. En l’apartat de begudes, en cinc anys, Coca-Cola informa que ha reduït un 23,9% la quantitat de sucre per litre en l’àmbit estatal i durant l’any passat un 63% de les vendes van ser baixes en calories o sense, 13 punts per sobre del compromís adquirit.

Un 52% menys d’emissions a la planta de Martorelles

La planta de Coca-Cola a Martorelles ha reduït les seves emissions un 52% des del 2020 i la ràtio d’aigua, un 15,5%, segons l’informe de sostenibilitat 2020 de la companyia. Segons va explicar ahir la directora de sostenibilitat de Coca-Cola Europacific Partners Iberia, Carmen Gómez-Acebo, la multinacional s’ha proposat arribar al 2040 com a empresa lliure d’emissions en tota la seva cadena de valor. Per al 2030, Coca-Cola treballa per reduir les emissions un 30% en comparació amb el 2019. Pel que fa al consum d’aigua, Coca-Cola té com a compromís retornar a la natura el 100% de l’aigua de les seves vendes i ha aconseguit una ràtio d’un 149%. A la planta de Martorelles, ha tornat 339 milions de litres a la llacuna de Can Fenosa, segons explica l’ACN.

 Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies