Blog

Avaluar la càrrega social i ecològica i millorar el transport públic

  |   Novetats

El Punt.  La càrrega social i ecològica i la mobilitat són les dues principals problemàtiques que, a criteri del Centre per la Sostenibilitat Territorial de Catalunya, que forma part del comitè de la Carta Europea de Turisme Sostenible, no ha abordat encara ara el sector turístic de la Garrotxa. El portaveu d’aquesta entitat, Llorenç Planagumà, remarca que els reptes del turisme garrotxí van més enllà de les dades d’ocupació i lamenta que, a hores d’ara, encara no s’hagi analitzat la capacitat de càrrega dels indrets més emblemàtics de la comarca, especialment els del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Segons ell, no se sap quina és la capacitat de càrrega ecològica d’indrets turístics com la fageda d’en Jordà, que rep una allau de visitants els caps de setmana de tardor, o, per posar-ne només un altre exemple, de les gorgues de Sant Aniol d’Aguja i l’àrea de bany fluvial de Sadernes, molt freqüentada a l’estiu. Planagumà hi afegeix que tampoc s’ha avaluat la capacitat de càrrega social de les àrees turístiques. “No sabem quins són els límits per no molestar els veïns i no fer canviar de vida les persones que viuen en aquestes zones”, lamenta.

La mobilitat és l’altra problemàtica que, segons el Centre per la Sostenibilitat Territorial, s’hauria d’abordar. Llorenç Planagumà subratlla que la mobilitat del turisme a la Garrotxa és molt dependent del vehicle particular. “És veritat que hi ha alguns pactes entre el sector i l’empresa Teisa, que porta el transport regular a la comarca, però es tracta només de pedaços”, assenyala. En aquest àmbit, Planagumà considera que s’hauria de fer una aposta decidida per la mobilitat sostenible. Per ell, caldria articular un bon servei de transport públic amb els indrets que els turistes volen visitar.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies