Assaig d'estiu a la costa | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Assaig d’estiu a la costa

  |   Novetats

El Punt. L’hostaleria gironina i el comerç respiren amb l’arribada de visitants tant a la costa com a l’interior, però no tant el sector hoteler, que comença a escalfar motors. El bon temps convida a prendre el sol al litoral i als espais naturals.

El sol i el bon temps del dijous i el divendres sant, amb el reforç de la previsió que l’ambient primaveral s’allargui fins dilluns, han empès molts turistes i visitants cap al litoral de la Costa Brava i les comarques de l’interior. A Girona ciutat, ahir al migdia, costava trobar lloc a les terrasses per fer el vermut o dinar a l’aire lliure. I els carrers del nucli antic bullien de públic que feia temps, també, per presenciar la processó al vespre.

Al litoral, també hi havia força moviment, per exemple, a Platja d’Aro, amb la gent repartida entre les terrasses, l’eix comercial –obert aquests dies també al trànsit pel parèntesi de les obres del clavegueram– i el passeig marítim. El matí assolellat convidava a sortir en família, també pels camins de ronda, o nombrosos grups de ciclistes –també d’altres nacionalitats– i més patinets elèctrics de l’habitual a la zona.

La sorra de la platja era un altre dels espais més freqüentats, amb molta gent prenent el sol o practicant esport. A la platja guixolenca de Sant Pol, la imatge de la zona de bany era ben bé de juny, amb la diferència que ahir ben poca gent s’atrevia a ficar un peu a l’aigua, amb bon criteri perquè la mar de fons feia que l’onatge trenqués amb força. Al centre de Sant Feliu, l’activitat va tornar a créixer cap al tard, per presenciar les instal·lacions de l’espectacle visual LumLab, que es poden veure cada vespre de 21 a 1h fins a la nit de dilluns.

Es nota, per això, un predomini de segons residents i visitants de l’àrea de Barcelona i l’interior de la demarcació que s’escapen un sol dia, sense plans de pernoctació. La demanda hotelera, segons la previsió de reserves, se situa al voltant del 70% als establiments de la costa, i el president de la Federació d’Hostaleria, Antoni Escudero, ja va lamentar aquesta setmana que alguns hotels encara no han obert, i que d’altres dels que estan actius aquests quatre dies podrien abaixar altre cop la persiana un cop passada la Setmana Santa, amb l’amenaça dels preus de l’energia.

Hi ha casos, en canvi, que conviden a l’optimisme, com ara a l’hostal de la Gavina, a s’Agaró, on el seu director, Alberto Depau, celebrava que havien obert aquest dijous “amb plena ocupació durant tot el cap de setmana”, i ja allargaran la temporada ininterrompudament fins a la tardor.

El MIC, una altra empenta

El retorn del torneig de futbol MIC també ha estat una garantia per al sector hoteler dels 33 municipis, per l’allotjament dels 8.000 participants, voluntaris i familiars que arrossega aquests dies. Però l’onada de visitants tampoc no es conté a l’interior i el Pirineu, on l’esquí estira la temporada amb les nevades dels darrers dies a Masella, Vallter 2000 i la Molina i les estades en cases rurals. A Camprodon, un altre dels destins clàssics per Setmana Santa, ahir els aparcaments públics també estaven de gom a gom. El turisme de proximitat reclama sortir després de confinaments, restriccions i onades pandèmiques, i el preu d’omplir de combustible el dipòsit, per ara, encara que s’hagi incrementat, no sembla obstacle per a la gran majoria. S’imposa la màxima del carpe diem enmig d’una actualitat tempestuosa.