Blog

Ajudes a pimes, autònoms i famílies per afrontar el postcovid-19

  |   Novetats

Diari de Girona. Ara més que mai necessiten la banca i per això entitats com CaixaBank volen seguir sent una peça clau perquè la recuperació de l’economia espanyola sigui el més ràpida possible, facilitant la concessió de crèdits i recolzant les necessitats d’empreses i particulars.

Des de l’inici de la comercialització de les línies ICO Covid-19 i fins a mitjans de maig, CaixaBank ha gestionat 12.000 milions d’euros en préstecs avalats per l’estat. L’entitat també ha posat en marxa un pla de su-port al petit comerç que inclou finançament específic, la boni-ficació de comissions per TPV i el llançament d’una nova solució tecnològica d’ecommerce per ajudar a impulsar la venda en línia.

Amb les famílies

Per ajudar col·lectius vulnerables, –persones que s’hagin quedat sense feina, es vegin afectades per expedients de regulació d’ocupació o autònoms que hagin cessat o disminuït la seva activitat–, CaixaBank ha condonat els lloguers de les vivendes de la seva propietat durant l’estat d’alarma. 4.300 famílies ja s’han beneficiatd’aquesta mesura. CaixaBank també ha donat resposta a les famílies més afectades per la crisi sanitària ampliant la du-rada de les moratòries legals en el pagament d’hipoteques, préstecs i crèdits personals, i estenent-les més enllà dels col·lectius vulnerables inclosos al Reial Decret Llei.

Igualment, tots els clients de CaixaBank amb dret a prestació per desocupació i que l’haguessin cobrat el mes de març, han pogut disposar d’aquests fons en els seus comptes set dies abans de l’habitual els mesos d’abril, maig i juny. Un total de 3,2 milions de clients han pogut disposar de la seva prestació de desocupació o pensió de manera anticipada.

De la mateixa manera, Caixa-Bank ha avançat el mes de maig el pagament de 157 milions d’euros en prestacions per desocupació per a 212.000 persones afectades per ERTO, cosa que la converteix en una de les primeres entitats a posar en pràctica el conveni amb el Ministeri de Treball i el Servei Públic d’Ocupació (SEPE) per avançar el subsidi als clients en situació de suspensió temporal d’ocupació.

Amb els col·lectius vulnerables

CaixaBank ha activat el voluntariat en línia a través de l’Associació de Voluntaris de l’entitat, que canalitza el voluntariat corporatiu de CaixaBank i de la Fundació “la Caixa”. D’aquesta manera, més de 500 voluntaris estan organitzant, de la mà d’entitats socials repartides per tot Espanya, iniciatives digitals dirigides a diversos col·lectius. El primer projecte desenvolupat amb èxit ha sigut “Cartes contra la soledat”, destinada a compartir correspondència amb les persones grans que durant el confinament es van quedar aïllades i sense companyia.

La Fundació ”la Caixa” i CaixaBank han impulsat la campanya solidària “Cap llar sense aliments” per respondre a l’emergència social derivada de l’actual crisi sanitària i social. Es calcula que el nom-bre de trucades i peticions individuals d’ajuda alimentària a les entitats benèfiques i als Bancs d’Aliments s’han multiplicat per quatre des que va entrar en vigor l’estat d’alarma. Fins al moment, la xifra supera els 2,5 milions d’euros recap-tats, que han distribuït entre els 54 Bancs d’Aliments associats a la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL).

Amb les diferents mesures adoptades, la Fundació “la Caixa” i CaixaBank han realitzat ajudes per valor d’un milió d’euros a 136 menjadors socials repartits per tot Espanya des de l’inici del 2020, amb especial suport als que s’han man-tingut oberts durant la situació de confinament per fer front a l’increment d’usuaris que està provocant la Covid-19.

A l’inici de la crisi sanitària, CaixaBank va decidir reforçar el suport als menjadors socials amb els quals col·labora a través del pressupost descentralitzat de la Fundació “la Caixa”.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies