Blog

Agents cívics ajuden la policia a combatre els furts a Lloret

  |   Novetats

El Punt. Quatre informadors circulen de dia pels carrers amb més botigues per prevenir delictes. L’Ajuntament té enllestit un pla d’usos comercials per actualitzar l’oferta.

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha ampliat el cos d’agents cívics durant la temporada d’estiu. N’hi ha a l’avinguda Just Marlés –la riera– durant la nit, però des d’ahir quatre informadors comercials circulen de dia pels carrers amb més botigues. Aquests agents cívics col·laboren amb la Policia Local per prevenir furts i altres delictes.

L’Ajuntament assumeix el cost de 42.824,32 euros –el preu de la licitació– per disposar d’aquests agents durant el dia i durant la nit. L’equip de govern (JxCat i el PSC) considera que els agents podran contribuir a mantenir “aquesta percepció de seguretat que és ja altíssima”, explica l’alcalde, Jaume Dulsat (JxCat). Segons dades facilitades per l’Ajuntament, l’índex de percepció és de 93,35 punts, superior a la marca Costa Brava.

Els agents, d’una empresa privada, passejaran per carrers com ara el Sant Pere, el Sant Baldiri o el de la Vila, “l’illa de vianants”, detalla l’alcalde. El primer tinent d’alcalde, Francisco Pastor (PSC), explica que han volgut ampliar els agents nocturns de l’estiu passat, que aleshores va finançar el Gremi d’Hostaleria. “Vist l’èxit dels agents nocturns, és copiar-ne el model. La gent que passeja el dia i la nit no és la mateixa, però es tracta d’informar i dissuadir”, afirma Pastor. L’equip de govern va donar detalls de la incorporació d’aquests agents amb un acte a la seu del Patronat de Turisme Costa Brava, dimecres a Girona.

La presència d’agents cívics en temporada alta va sorgir l’any passat en reunions de representants de l’Ajuntament i l’Associació de Comerciants de Lloret. “Vam demanar agents cívics a la zona comercial. És allà on hi ha més flux de visitants, hi ha un alt risc que hi hagi més activitat delictiva, amb furts i carteristes”, afirma el gerent de l’associació, Francesc Alsina.

“Ecosistema bestial”

La majoria dels turistes que visiten Lloret de Mar durant l’any ho fan al juliol i a l’agost. “La zona comercial és un caldo de cultiu, el lloc idoni, una mena d’ecosistema bestial per al delinqüent. És el lloc ideal per als carteristes i hi ha qui entra a les botigues i fa l’agost”, assenyala el representant dels comerciants.

A Lloret, es venen joies, moda i complements, regals, records, elements de decoració i per a la llar, sabates, productes tecnològics i culturals, segons es pot llegir en el fullet que reparteix l’Associació de Comerciants, en col·laboració amb l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya. “L’extensió comercial és amplíssima. Tenim més d’un eix”, detalla Alsina. Alguns de les vies més comercials que esmenta el gerent dels comerciants són la riera (l’avinguda Just Marlés) i el camí que passa per Santa Cristina, Sant Romà, la Vila i Venècia (i que inclou el carrer Sant Pere, un dels més transitats).

Abans que l’Ajuntament doni detalls del pla d’usos comercials, els comerciants admeten que el nombre de botigues de records a Lloret és “elevat”. Però Alsina explica que els turistes no tenen aquesta percepció. “Amb dades d’enquestes fetes el 2009 i el 2017, el visitant explicava que no trobava res a faltar en el comerç de Lloret. El visitant que ve per primer cop no és exigent en aquest sentit, gaudeix de la zona comercial i les condicions per comprar són òptimes. Tot i així, el client que repeteix ja és més exigent”, detalla el gerent.

A l’hora d’impulsar i atreure més visitants, Alsina destaca la bona acollida de la mostra comercial Lloret Night Shopping, que es fa dos cops a l’any. Afirma que també seria positiu “crear marques de carrers” que faria “que els mateixos comerciants, restauradors, etc., s’hi puguin sentir identificats”.

L’associació té uns 150 establiments associats i l’any passat va commemorar el 40è aniversari. Eduard Temprano és el president de l’entitat.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies