Blog

Aena ha invertit més de deu milions en obres a l’aeroport

  |   Novetats

El Punt. Abans que s’acabi el març es preveu que finalitzin les reformes de la plataforma d’aparcament dels avions i dels carrers de rodatge. Ja s’han completat diversos vials i l’ample perimetral.

Abans del 30 de març, quan comença la temporada d’estiu a l’aeroport de Girona i el nombre de vols incrementa notablement, està previst que finalitzin les obres de millora de la zona d’aparcament de les aeronaus, l’asfaltatge de tota la part on maniobren els avions i la part anterior a la pista. Són unes obres que van començar el juny del 2017 i que estaven pressupostades en set milions d’euros. És l’obra més important econòmicament que s’ha dut a terme aquests mesos a l’aeroport de Girona-Costa Brava i que ha suposat l’adequació de 150.000 m2 de paviment. Aquesta obra ha suposat l’aixecament, sanejament i renovació del paviment d’una plataforma que té capacitat per a l’estacionament de divuit avions comercials, disset d’aviació privada i quatre helicòpters.

La importància d’aquests treballs ha fet que s’instal·lés una planta de producció de formigó hidràulic al mateix aeroport, una planta que es desmantellarà un cop finalitzin les obres.

Paral·lelament a aquesta obra que és a punt de finalitzar, també es preveu que a mitjan març finalitzin els treballs d’asfaltatge dels carrers de rodatge. Amb un cost total de tres milions d’euros, s’hauran asfaltat les zones de rodament dels avions, que és per allà on giren i fan les maniobres abans d’aterrar o enlairar-se els avions.

Finalitzades

A banda d’aquestes dues obres que encara no han finalitzat i que són les que han tingut un cost més alt, durant aquests mesos també s’han acabat altres actuacions. Entre aquestes, destaca la renovació del paviment asfàltic del vial del servei de salvament i extinció d’incendis (SSEI) i de la plataforma apagafocs. Juntament amb aquesta millora de l’asfalt, s’ha renovat la sortida de camions de bombers amb lloses de formigó. D’altra banda, s’ha millorat la xarxa d’aigua i l’aljub. S’han canviat els trams antics d’aigua potable, s’han eliminat tres fosses sèptiques connectant els abocaments directament a la xarxa de sanejament principal de l’aeroport i s’han instal·lat nous contenidors d’aigua per mantenir un control més efectiu del consum de la infraestructura.

Per acabar, s’ha actualitzat el sistema de climatització de diverses zones dins de l’edifici terminal, amb vista a obtenir una millor funcionalitat i eficiència de la distribució de la temperatura. Aquestes obres van tenir un cost de 567.000 euros,

Més obres en curs

Una altra inversió, però amb un cost inferior, de 170.000 euros, va ser la renovació dels vials d’accés exterior de la infraestructura que donen accés a la terminal i al pàrquing d’estacionament d’autobusos. Dins d’aquesta renovació, que es va donar per acabada a finals d’any, es va dur a terme el fresatge del paviment des de la rotonda principal a l’entrada fins al pàrquing dels autobusos, es va tornar a pintar la senyalització horitzontal i es va col·locar noves balises, abans de tornar a asfaltar tota la zona. A més, es van tornar a pintar els passos de vianants i es van construir tres nous passos elevats a l’accés nord a la zona del costat aire. També han finalitzat les obres de l’ample perimetral, que és un camí asfaltat que envolta l’aeroport i que s’ha ampliat en cinc metres per millorar l’accés de vehicles d’emergència. Aquestes obres han tingut un cost total de 135.000 euros i van acabar el mes passat. Finalment, també s’ha fet el paviment de la plataforma i s’ha adequat la zona d’espera de passatgers que provenen de fora de l’espai Schengen i britànics per fer el control de passaports. Aquestes obres ha tingut un cost total de 60.000 euros.Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies