Ripoll promourà la reforma de locals tancats per obrir-hi nous negocis | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Ripoll promourà la reforma de locals tancats per obrir-hi nous negocis

  |   Novetats

Diari de Girona. L’Ajuntament de Ripoll estudia una estratègia per promoure la reforma de locals tancats del barri vell i posar-los a disposició d’emprenedors. El principal obstacle és que són espais vells, sense una instal·lació elèctrica al dia i amb propietats que no poden assumir les millores. La idea és repetir la fórmula que en els últims anys han implantat per fer aflorar habitatges per a lloguer social i que està donant «bons resultats». L’Ajuntament n’assumeix les millores a canvi que el propietari en cedeixi l’ús i, seguidament, es posa a disposició de lloguer social. En el cas de locals, es posaria un lloguer assequible tot buscant, al mateix temps, la diversificació de negocis, la inserció de col·lectius més desfavorits o l’impuls a emprenedors.

L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, explica a l’ACN que la proposta està encara en fase d’estudi i que preveuen que agafi forma a partir de l’any vinent. Admet que la imatge actual que hi ha del barri vell amb locals amb la persiana abaixada els «preocupa» i remarca que s’ha d’actuar per incentivar les reformes. «Hi ha locals molt vells, que no tenen fibra ni el sistema elèctric actualitzat, i que el propietari no pot assumir-ne la inversió» per posar-lo al dia per complir amb les normatives actuals i poder aconseguir la llicència d’activitat.

Creu que és una oportunitat per fomentar l’ocupació i la diversificació d’activitats a aquesta zona cèntrica de la ciutat. «No es tracta d’estimular una competència deslleial amb els locals que ja funcionen, sinó buscar altres activitats que enriqueixin l’oferta com ara ‘start-up’ tecnològiques, artesania o productes locals», diu.

Nous establiments